• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

Az eJoy® összetétele – Maca perui és annak hatása a férfiak szexuális egészségére

Maca peruánska

A perui zsázsát, avagy a Lepidium Meyenii-t, már több mint 2000 éve használják az energia és a vitalitás természetes serkentőjeként. A gyógynövény „perui Viagra” néven is ismert, ami sokat elárul hatásairól a férfiak szexuális egészségére. Azonban a nőkre is hatással van.

A perui zsázsa eredete, leírása, összetétele és előfordulása

A maca a zsázsa család kétnyári növénye, amelyet az eredeti származási helyén, Peruban, sima gyökérzöldségként használják. Sajátossága, hogy természetesen csak az Andok-hegyvidéken növekszik, ill. elvétve Bolívia területén is megtalálható.

A növény mérete és szerkezete meglehetősen hasonlít a retekhez:

a föld feletti szár legfeljebb 15 cm magas, általában a földre támaszkodik
a levélrozetta 15-20 levélből áll, középéről a szélére újul meg
a szára tetején  elágazó fürtös virágzattal halvány színű virágokkal
a gyümölcse kicsi, általában 5 mm-ig, de a Maca szaporodó magjait tartalmazza

A maca különféle táp- és hasznos anyagokban nagyon gazdag . Az ásványok közül elsősorban kalciumot és káliumot, kevesebb vasat, jódot, cinket és mangánt tartalmaz. Összetételében a B csoport vitaminjai, valamint az A, C, D és E vitamin is megtalálható. A gyökér, amelyet táplálék kiegészítőkben is használnak, aminosavakat és zsírsavakat tartalmaz.

A növényt férfiak és nők egyaránt használhatják, azonban a terhesség, ill. szoptatás ideje alatt nem. A zsázsát főként az őslakos népek bőven használták, sőt úgy tartják, hogy az bennszülött törzsek a növényt harc előtt használták az erő, az energia és a bátorság megerősítésére.

A növény hatása és jelentősége

A gyógynövény fontosságát illetően a Maca természetes afrodiziákumként ismert mind férfiak, mind nők számára. A növény azonban sokkal szélesebb körű felhasználást kínál, elsősorban a hormonokra ható anyagok változatos összetétele miatt.

Itt  a 4 olyan terület, amelyekben a zsázsa aktív:

Libidó és potencia: A férfiaknál a Maca főként a libidó, tehát a szexuális étvágy stimulálására és fokozására szolgál. A potenciát is befolyásolja, különös tekintettel a spermaszám és ennek mozgékonysága javítására az ondóban. A szexuális izgalomra való hatásának köszönhetően elősegíti a merevedés kialakulását és szilárdságát.

Hormonális egyensúly: Míg a férfiaknál a növény stimuláló hatással van a tesztoszteronra, ami egyaránt kapcsolódik a libidóhoz és az erekcióhoz, a nőknél a hormonális egyensúly befolyásolásával segíti elő a menstruáció folyamatát és szabályosságát. A menopauza alatt segít csökkenteni néhány negatív hatás, például a hőhullámok intenzitását.

Immunitás és életerő: A zsázsa gyökerét ősidők óta használják mentőövként az általános életerő és energia fokozására. Mivel a növény számos serkentő anyagot és összetevőt tartalmaz, ezért az általános fizikai és szellemi teljesítmény fokozására használják. Ezenkívül elősegíti az immunrendszer működését.

Izom-csontrendszer: A tesztoszteron stimulálásának köszönhetően, amely a férfiak teljesítményéért és erejükért felelős, a Maca segíti az izom-csontrendszert is, konkrétan az izmokat. A tesztoszteron ugyanis befolyásolja az izom erejét és tömege növekedését, miközben támogatja rugalmasságát is. A növény az oszteoporózis megelőzésére is hatással van.

A perui maca gyakorlati alkalmazása

A növény hatásai és összetevői felhasználása szempontjából a szárított gyökérkivonatot leggyakrabban az étrend-kiegészítőkben és olyan készítményekben alkalmazzák, amelyek célja a reproduktív egészség elősegítése, férfiaknál és nőknél egyaránt.

Annak köszönhetően, hogy a Maca elősegíti a hormonszint normalizálását, a nők részére készült termékek összetevője is, ilyenek például a menopauza alatt használt szerek. Azonban a növényt elsődlegesen olyan a férfiak számára szánt termékekben alkalmazzák, amelyek befolyásolják a libidót, a merevedés minőségét, ill. a spermaszámot, tehát a termékenységet.

Ebben az esetben a Maca kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők állnak rendelkezésre, ill. tágabb összetételű termékek, mint például az eJoy® tabletta. Ebben az esetben is fontos anyag a zsázsa, de hatásait kiegészítik más hasonló gyógynövények is.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék