• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

Az eJoy® összetétele – a Saw Palmetto hatása a tesztoszteronra és a prosztatára

Saw palmetto

A Fűrészpálma, amely a kicsit egzotikusan hangzó Saw Palmetto magyar elnevezése, egy pálmaszerű növény, amelynek jelentőségét már az ókori Görögországban és Indiában is ismerték. Vizelethajtó hatású, segít a húgyúti és a prosztata problémáknál. Érdekes módon nem csak a férfiakra, de a nőkre is hatással van.

A Fűrészpálma származása, leírása, összetétele és előfordulása

A Saw Palmetto egy pálmafajta és a szérénoa faj képviselője, jelenleg az egyetlen élő. A növény természetes környezete Florida és az Egyesült Államok délkeleti partja, ahol összefüggő növényzetet alkot. Az alföldön és általában legfeljebb 50 méter tengerszint feletti magasságban nő.

Ami a megjelenését illeti, röviden bemutatjuk a növény- és a szerkezete leírását:

a Fűrászpálma alacsony törzzsel, legfeljebb 3 méter magassal, rendelkezik, amely többnyire terebélyes

a levelek tipikus lándzsa alakúak, zöld színűek

hasonlóképpen a virágok is spicc alakúak, krémszínűek, és legfeljebb 5 mm nagyságúak

a gyümölcs egy sötét és húsos bogyó, amely magot tartalmaz, kb. 2 cm nagyságú

A növényben található anyagok tipikus növényi alkotóelemek. A gyümölcsben, valamint a Serenoa repens más részeiben is elsősorban zsíros és észterezett savak, antioxidáns hatású flavonoidok, többféle fitoszterin, az energia szempontjából fontos poliszacharid és a triglicerid található. A kompozíció eredménye a hatás a szervezetben lévő hormonokra.

A növény gyümölcsét már a 19. században részletesebben megvizsgálták, mivel a bogyókat fogyasztó natív indiai törzseknél a vizeletrendszer és a prosztata átlagon felüli jó állapotban voltak. Később az is kiderült, hogy a növény hatással van a férfi potenciájára és termékenységére.

A növény hatása és jelentősége

A Saw Palmetto a jelentős afrodiziákumok közé tartozik, de egyéb hatásai is vannak mindkét nemre. A magokat lisztre lehet őrölni, a növekedési felülete ugyanúgy fogyasztható, mint a zöldség. A legfontosabb azonban a gyümölcs.

Ezt a következő pozitív hatásai miatt használják:

Afrodiziákum: A pozitív afrodiziáló hatás, amely növeli a libidót és a szexuális étvágyat különösen a férfiakra igaz, mivel a Saw Palmetto befolyásolja a nemi vágyért felelős tesztoszteron szintjét. A szexuális energián és életerőn kívül a növényt az általános vitalitás fokozására is használják, hatékony serkentőként működik.

Prosztata és a húgyutak: A Fűrészpálma gyümölcse további nagyon fontos felhasználása a húgyúti rendszerre és különösen a prosztatára gyakorolt hatása. A növény segít csökkenteni a tesztoszteron átalakulását DHT-ra, amely egy speciális 5-alfa-dihidrotestoszteron. Ez felelős a prosztata megnagyobbodásáért és a vizelési nehézségekért.

Hatásai a hajra és a bőrre: Az említett DHT hormon, különösen a férfiaknál, felelős a túlzott hajhullásért, valamint a bőr egészségének károsodásáért. A növény hosszútávú használata csökkentheti e negatív hatású hormon szintjét, és így javíthatja a bőr állapotát, és megállíthatja a hajhullást.

Védekező képesség és a sejtek védelme: A Saw Palmetto vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, erősítve így a védekező képességet és az egészséget. A növényben található anyagok támogatják az immunitást és annak működését, valamint antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek csökkentik a sejtek oxidatív stresszét.

A Saw Palmetto gyakorlati alkalmazása

Számos más gyógynövényhez hasonlóan a Fűrészpálmát is széleskörűen használják az egészségfejlesztés számos területén. Míg a múltban a gyümölcsöt szabad fogyasztásra használták, ma elsősorban a késztermékek részét képezi, férfiak és nők számára egyaránt.

A gyümölcsöt megvásárolhatja őrölt formában, ez tea elkészítésére alkalmas, valamint olyan termékek is elérhetők, amelyek aktív összetevőként a kivonatát tartalmazzák. Ezek leggyakrabban étrend-kiegészítők, amelyek vagy csak a növény kivonatát, vagy még szélesebb körű összetételt tartalmaznak. Az első esetben mindenekelőtt a prosztata, húgyúti és hajhullás elleni termékekről van szó.

A másikban, összetettebb és speciális termékekről van szó, amelyeket férfiak számára fejlesztettek ki a potencia és termékenység támogatására. Kiváló minőségű fűrészpálma kivonat jelen van a szexuális egészség támogatására szánt eJoy® tablettában is.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék