• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

Az eJoy® összetétele – L-arginin és L-Citrullin aminosavak és hatásuk az erekcióra és a potenciára

Aminokyseliny

Az aminosavak, más néven aminokarbonsavak, olyan szerves vegyületek, amelyek a fehérjék és az izmok alapvető építőkövei. A 22 esszenciális és nem esszenciális aminosav közül ez a kettő a legfontosabb a szexuális egészség és a reproduktív rendszer működése szempontjából. Az első az L-arginin, a második az L-Citrulline.

Mi az L-arginin és milyenek a hatásai?

Az L-arginin egy esszenciális aminosav, amelyet a testben más aminosavak metabolizálnak, nevezetesen az L-Ornitin és az L-Citrullin. Ez a legalapvetőbb proteinogen aminosav, amely az arginin kémiai izomerje.

Az aminosav jelentőségét illetően, ezek a legfontosabbak hatásai:

fontos az agyalapi mirigy működése és a növekedési hormon felszabadulásának stimulálása szempontjából
befolyásolja a fehérje szintézist, az ammónia kiválasztását és a máj méregtelenítését
hozzájárul a kollagéntermeléshez és serkenti a glukagon szekrécióját
részt vesz az energiatartalékok szempontjából fontos kreatin képződésében

A növekedési hormon termelésének fokozása szempontjából az aminosavat az izomnövekedés támogatására is használják, amelyet különösen a sportolók és a rendszeresen edző férfiak értékelnek. Az L-arginin azonban a nitrogén-oxid számára is fontos, különösen annak szintjének növelése szempontjából.

Ez az anyag a neurotranszmitterek kategóriájába tartozik és jelentősége van az úgynevezett „pump“ hatásra, amelyet a fizikai terhelésnél használnak ki, de elsősorban az erek izmainak pihentetésére és kibővítésére szolgál. Az eredmény, a jobb véráramlás a nemi rendszerben is. Ennek a működési mechanizmusnak köszönhetően az L-arginin elősegíti a hímvessző jobb véráramát.

Mi az L-Citrulline és milyenek a hatásai?

A szexuális egészség második fontos aminosava az L-Citrullin, amely már nem esszenciális aminosav. Ez az aminosav az ornitin és a karbamoil-foszfát kombinációja, amely elősegíti az L-arginin képződését a testben.

Az L-argininné történő átalakítás lehetősége mellett az alábbi hatásokat is kínálja:

segít eltávolítani az ammóniát a vérből és növeli az anabolikus hormonszintet
csökkenti a tejsav szintjét is, ami izomfáradtságot okoz
felgyorsítja az energia szempontjából fontos adenozin-trifoszfát és kreatin-foszfát visszanyerését
néhány kutatás szerint az aminosav csökkentheti a magas vérnyomást

Míg az említett legfontosabb hatások elsősorban a sportolók számára hasznosak, az L-Citrullinnak a nitrogén-monoxid-szint emelkedésére gyakorolt hatása a nemi rendszer és a hímvessző egészséges vérbősége számára is fontos.

Az aminosav elősegíti az izmok jobb véráramlását, ami támogatja a teljesítményét, ugyanakkor az L-arginin tározója is. Ezzel ellentétben nem bomlik a gyomorban, abban az esetben ha táplálékból vagy táplálékkiegészítőkből van elnyerve, de bejut a szervezetbe, ahol hozzájárul az L-arginin szint hosszú távú növekedéséhez, és ezáltal a potencia támogatásához.

Az L-arginin és az L-citrulline gyakorlati alkalmazása

Az L-arginint és az L-citrulint egyaránt alkalmazzák a fehérjék szintézisében, az izomtömeg növekedésében és az izmok edzés utáni helyreállításában. Mindkét anyag olyan készítmények része, amelyeket sportolóknak és férfiaknak szántak, akik rendszeresen edznek konditeremben vagy testépítenek. Leggyakrabban a malát formáról van szó, amelyet a legjobban lehet erre a célra használni.

Ezen aminosavak második gyakori használata a szexuális egészséget támogató termékekben van. Ebben az esetben is mindenekelőtt egy szélesebb összetétel részei, amely az L-arginin és az L-Citrulline kívül több különféle növényi kivonatokat tartalmaz.

Mivel mindkét aminosav hozzájárul a jobb véráramláshoz az erekben, ideértve azokat is, amelyek ellátják a szexuális rendszert és különösen a férfiaknál eslősorban a hímvesszőt, ezért ezekben a készítményekben különösen a jobb és szilárdabb erekció elérésében játszanak szerepet. Ugyanakkor maguk a termékek komplex hatással vannak a szexuális egészségre.

Egy ilyen szélesebb körű alkalmazás példája az eJoy® márka, amelyben mindkét aminosav erősen képviselteti magát. Ugyanakkor kihasználja számos természetes afrodiziákum pozitív hatását, amelyek mind a libidót, a szexuális étvágyat, úgy a potenciát is befolyásolják.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék