• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

A feromonok

A partner választásnál számos tényező alapján döntünk. Tudja, milyen alapon értékeljuk a másik nemet leginkább? Az első, ami számít, a megjelenés, illetve az első benyomás. A megjelenésen kívül fontos, hogy az adott személynek kellemes legyen az illata. Tehát a második tényező, amely befolyásolja a partnerválasztást, az illat. Minden embernek megvan a természetes illata, amely a környezetébe terjed. És pont az illatért a feromonok a felelősek.

A következő cikkben megvitatjuk, mi a feromonok és hogyan működnek. Megtudhatja, hogy milyen típusú feromonokat ismertünk, és milyen tényezők okozzák a feromonszekréció csökkenését.

Mik azok a feromonok?

A feromon szó a görög nyelvből származik, és szó szerinti fordítása azt jelenti, hogy „stimuláció hordozója”. Ezt a koncepciót két tudós, Peter Karlson és Martin Lüscher vezette be.

A feromonokat minden élő szervezet termeli. Minden egyes egyénnél a feromonok termelése különböző koncentrációkban van.

De tudod mi ezek a feromonok? A feromonok illékony vegyi anyagok, amelyek ugyanabban a biológiai fajban élő egyének természetes reakcióját váltják ki, miközben viselkedési vagy élettani reakciót váltanak ki a másik egyénben. Ez olyan, mint a tudatalatti kommunikáció. A feromonok a bőrön keresztül választódnak ki, de a nyálban és a vizeletben is megtalálhatók. Nincs szaga vagy szaga, ezért nem tudjuk őket szagazni.

A feromonok nemcsak növelik az emberek önértékelését és szexuális vonzerejét, serkentik a szexuális viselkedést, de még a kölcsönös vonzódást is növelhetik.

A következő típusú feromonokat különböztetjük meg:

  • Szexuális és aggregálódó feromonok – az ellenkező neműek vonzerejei
  • Nyugtató feromonok – megnyugtatják a védekező és riasztási reakciókat
  • Tracer feromonok – útmutató az élelmiszerforráshoz
  • Riasztási feromonok – menekülési vagy védelmi reakciók
  • feromon érés – fel kell gyorsítani a fiatalkorúak fejlődését

Hogyan működnek a feromonok?

Sokan azt gondolják, hogy csak vásárolnak egy szép parfümöt, és a probléma azonnal megoldódik. De ez nem igazán működik így. A feromonoknak nincs specifikus szaga, tehát egyetlen parfüm sem oldja meg azt. Úgy működnek, hogy nem veszik észre.

Például a klasszikus illatokat vagy parfümöket az orrban található szaglásmirigyek rögzítik. A feromonokat azonban egy olyan szerv rögzíti, amely az orrban, közvetlenül az orr alatt található. Ezt a szervet Jacobson szervnek hívják. És amikor ez a test „elkapja” a feromonokat, üzenetet küld az agynak, és elkezdi ösztönözni a szexuális aktivitás vagy az öröm tudatalatti növekedését.

Most a kérdés az, hogy milyen mértékben lehet rögzíteni a feromonokat, és mennyi ideig működnek? A tudományos kutatásoknak köszönhetően tudjuk, hogy az emberi feromonokat egy partner legfeljebb egy méter távolságban képes megragadni. Hatásuk vagy funkciójuk átlagosan 5 óra, és egyes esetekben akár 24 óra.

A leghíresebb feromonok

Különböző típusú feromonok hatnak az ellenkező nem vonzerejére. Az alábbiakban négy feromon található, amelyeket részletesebben tárgyalunk. Ezek az androstenol, Androstenone, Androsterone és Androstadienone feromonok.

Androsztenolt

Az androstenol egy feromon, amely romantikus érzelmeket és empátia érzetét idézi elő. Hatása nagyon erős, ezért nevezték demoralizálónak. A feromon szintje magasabb azoknál a férfiaknál, akik dominálnak.

A feromon androstenol nem csak a férfiakat, de a nőket is befolyásolja. Ezenkívül társadalmi jelentőséggel bír, mivel megkönnyíti és gyorsabbá teszi a kommunikációt két partnerrel. Ez azt jelenti, hogy nem szégyellsz barátokat. Ezenkívül ez a feromon felelős a szexuális vonzódásért, és életerőnek és fiatalságnak érzi magát.

Androstenone

Az Androstenone „male” feromon tulajdonsággal rendelkezik. Ennek oka az, hogy autoritást, tiszteletet, uralmat és természetesen szexuális vágyat okoz. Ez a feromon felelős az emberek agresszív viselkedéséért.

az androstenone az Adrostenol oxidációjával alakul ki. Ez egy szexuális feromon, amelyet elsősorban a férfiak termelnek. A nők számára az az ember, aki többet enged a feromonból, érdekesebb és vonzóbb. A nőkben ez a férfi alfa, mint a férfiak – ez több figyelmet vonz, a nők vágyakoznak a figyelmére.

Androsterone

Az androstenone nagyon erős férfi feromon. Az androstenonhoz hasonlóan ez a feromon domináns. A különbség az, hogy nincs agresszív viselkedés. Ezen túlmenően az androsterone katalizátor, ami azt jelenti, hogy nagyon fontos szerepet játszik más feromonokkal való együttműködésben, különösképpen felgyorsítva ezek hatásait. Még tudományosan is bizonyított, hogy a hatás hatékonysága körülbelül 20 százalékkal nagyobb.

Ezenkívül ez a feromon javítja a hangulatot, és elveszíti minden szorongását. Ebből a célból a férfi képes gyorsabban kapcsolatba lépni a nővel. A nők olyan férfiak jelenlétében, akik ezt a feromonot választják el, biztonságban érzik magukat. A férfiak kedvesek és nagyon tiszteletben tartják a nőket.

Androstadienone

Az androsztadienont szerelem feromonjának nevezik. Ennek a feromonnak köszönhetően a nőket nagyon figyelmes, érzékeny és társadalmi lényeknek tekintik.

feromon Androstadienone enyhíti a PMS-t (premenstruációs feszültség szindróma), befolyásolja az érzékenység növekedését, növeli az intimitás és a kényelem fokát, de befolyásolja a hangulatot és a megértést, csökkenti a feszültséget, idegességet és egyéb egyéb negatív hatásokat. De növeli a harmónia és a jólét érzetét.

Milyen tényezők befolyásolják a feromonok csökkenését?

A feromonszekréció csökkenését számos tényező befolyásolja. A leggyakoribb tényezők a következők:

  • Egészségtelen életmód – beleértve a túlzott alkoholfogyasztást, a dohányzást és a kábítószer-használatot. Ezenkívül a helytelen és egészségtelen étrend felelős a feromonszekréció csökkenéséért. Az étrendjében az egészségesebb ételeknek, sok gyümölcs és zöldségnek kell dominálnia
  • Hektikus élet és a hozzá kapcsolódó stressz nagysága – a stressz egy másik tényező, amely a feromonok madárijesztője. Negatív hatással van azok kiválasztására. Próbáljon kevesebb stresszt, vagy pedig kerülje el a stresszes helyzeteket. Élvezze a többi pihenést
  • Alváshiány – és k szeretik az éjszakai életet, ebben az esetben csalódást okozunk. Az éjszaka nem alkalmas feromoncsepphez. Az alváshiány mellett a fáradtság és kimerültség sem jótékony hatású.
  • Emberi higiénia – egy másik befolyásoló tényező. Ha testápolókat, tusfürdőket, parfüm samponokat vagy dezodorokat használ, ezek csökkenthetik vagy átfedhetik a feromonok szekrécióját.

Nőkben a feromonok szekrécióját a menstruációs ciklus befolyásolja. Még akkor is, amikor egy nő hormonális fogamzásgátlókat szed vagy menopauza esik át, a feromonszekréció csökkenése jelentős hatást gyakorol.

Feromon parfümök és feromon kozmetikumok

Különböző típusú feromon parfümök léteznek a piacon, amelyek vonzóvá teszik az ellenkező nemét. Ezekben a parfümökben van egy feromon alkotóelem, amely nem különösebben hangsúlyos. Nem érezhető, de közvetlenül érinti az ellenkező nemét.

Az ilyen parfümök feromonokkal valószínűleg a legtermészetesebb és a legkényelmesebb megoldás az ellenkező nem vonzásához. Alkalmazásuk egyszerű, mert folyékony parfümök vagy akár klasszikus illatanyagok formájában vannak spray-vel vagy pumpával. Különböző típusú illatanyagok léteznek, de feromon parfümök is megtalálhatók olyan specifikus illatok nélkül, amelyek nem szagolnak. Valóban van valami közül lehet választani.

Magát az alkalmazást illetően hangsúlyozni kell, hogy a feromon parfümöket közvetlenül a bőrre kell adni, nem pedig a ruházatra. Ajánlatos ezeket felvinni például a nyakra, a csuklóra, a fülre, a vállakra vagy a könyökre.

A feromon parfümök mellett azonban léteznek különféle típusú feromon-tartalmú test-kozmetikumok és még speciális feromon-tartalmú bőrcseppek is.

A hatás szempontjából minden parfümben vagy kozmetikumban különbözik. Kiváló minőségű parfümök és kozmetikumok esetében, amelyek magasabb feromontartalommal bírnak, a hatás kb. 4-10 órát tarthat. Rosszabb minőségű parfümök és kozmetikumok esetében az expozíciós idő jelentősen rövidebb lehet, körülbelül 1-3 óra.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék