• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

Hány kalóriát éget el szex közben?

A fogyásnak nem mindig kellemetlennek kell lennie. Diéta nélkül, étrend változása nélkül is mehet, és határozottan élvezheti. A szexről szól, amiről régóta azt állították, hogy segít a fogyásban. Természetesen ahhoz, hogy radikálisan lefogyjon tőle, napi többször kell, minden nap. Emellett kalóriát égethet, sokat izzadhat, és vele mozgathatja az egész testet. Tudja, hány kalóriát veszíthet el egy nemben?

Az idő lényeges

Az igazság az, hogy a férfiak általában aktívabbak a szex során, tehát egyértelmű, hogy valamilyen cselekedettel valamivel több kalóriát égetnek el, mint a nők. Amikor azt tanulmányozták, hogy mennyi időbe telik a zsírégetés, azt találták, hogy az átlagos pár intenzív szexeléssel kevesebb, mint 6 percig tart. Akkor csak 15 – 20 kalóriát éget el. 25 percig szeretnie kellene, hogy körülbelül 100 kalóriát elégetjen. Mindazonáltal ezt az időt teljes mértékben ki kell használnia. Addig nem számít a nyitány, csak az aktív mozgás. A nőknek 25 perc után kevesebb, mint 78 kalóriát kell elégetniük, míg a férfiaknak legfeljebb 105 kalóriát kell elégetniük. Ez a kalóriamennyiség megközelítőleg 100 g burgonya.
Azt is felfedezték, hogy egy 64 kiló nő elveszítheti 83-176 kalóriáját egy órás szex alatt. Természetesen ezek az értékek átlagosak és nem vonatkoznak mindenkire. A döntő tényezők például a súly, a kardiovaszkuláris rendszer állapota és a szervezet energiaigénye. A pulzus szintén kiemelkedően fontos, amely szakemberek szerint nem szabad 120 ütem alá esni, különben nem fog lefogyni!

Mire múlik?

Mint fentebb említettük, minden organizmus eltérő, eltérő felépítésű, eltérő tartósságú és eltérő követelményekkel rendelkezik. Egy másik dolog, amely befolyásolja az elégetett kalóriák mennyiségét, az, ahogy szeretkezsz. A különbség az, hogy lefekszik-e a szex alatt, egyáltalán nem mozog-e, és az egész fellépés 10 percet vesz igénybe. És a különbség az, hogy a szex fél órát tart-e, amelynek során igazán aktív vagy, megváltoztatja pozícióját, és még néhány perc múlva elkapja a lélegzetét. Ha azt szeretné, hogy a szex bekerüljön a fitnesztervbe, akkor ezt kihívásként kell elfogadnia, és valóban be kell vonulnia.
Ha összehasonlítanánk a szexet a nagy intenzitású HIT gyakorlással, akkor elegendő lenne, ha néhány percig intenzíven „dolgozna”, majd néhány percet szünetet tartana. És így tovább és tovább. Mivel a HIT gyakorlatokat minden olyan tevékenységnek tekintik, amelyben kicsit lélegzik. De valóban szeretne-e cserélni a kellemes szerelmeseket igényes és intenzív szexre?

Melyik pozícióban lehet fogyni?

 • Elkezdheti fogyni az előjáték során! Ha megszokja, hogy a 69-es pozícióban lefelé légy, mássz fel, és próbálj meg néhány push-up-ot
 • Tetszik a klasszikus misszionárius? Ne légy passzív, és keresse fel partnerét. Néhány szenvedélyes csók mellett elkészíthet néhány billenőt is, egyszerűen. És ez még nem ért véget. Ebben a fekvő helyzetben próbálja meg felemelni a fenekét, mintha híd készítésére lenne szüksége, és segítené partnere munkáját.
 • Egy másik változtatás, amelyet az ágyban végezhet jobb alakért, az, ha megváltoztatja a helyét. Próbálja meg áthelyezni az ágyból a helyzeteket egy másik helyre, a fekvő helyre pedig állva.

További előnyöket találhat

Tehát szexeléssel jobb eredményt szerezhet, de valószínűleg több erőfeszítést igényel, mint amennyit hajlandó lenne beletenni. Ennek megfelelően egy kellemes tevékenységet egy másik gyakorlattá változtatna, amelyre a fele nem tetszik. Próbáljon arra összpontosítani, hogy a szeretet más pozitív elemeire is sokkal jobb, mint a kalóriaégetésre.

 • Jobb védelem
 • Jobb szívműködés
 • Alacsonyabb vérnyomás
 • Fájdalomcsillapítás
 • Alacsonyabb a prosztata rák kockázata
 • Jobb alvás
 • Kevesebb stressz
 • Hosszabb élet
 • nyugodtabb elme
 • Egészséges önbizalom

Gyakran Ismételt Kérdések:

Mikor érek a legtöbb kalóriát a szex alatt?

Ha fogyni szeretne, próbáljon ki szexet reggeli előtt. A böjt nélküli szex a nap folyamán sokkal jobban csökkentheti a zsírkészleteket, mert a testnek nincs mire táplálnia az energiát. Ezenkívül a tesztoszteron szint reggel a maximális lehet, tehát ez egy nagyon jó kezdés lehet a napnak.

Hogyan kapcsolódik az oxitocin a nemekhez és a fogyáshoz?

Az oxitocin egy hormon, amely az orgazmus során felszabadul a testben. Ennek egyik hatása az étvágy csökkentése.

Lehet-e lefogyni orgazmus nélkül?

Ez vitatható. Egyesek szerint a csúcspontban lévő szex felgyorsíthatja az égést. Másrészt, mások azt állítják, hogy az a néhány másodperc az orgazmus alatt, amikor abbahagyjuk a mozgást, és így megégünk. Ez azt jelenti, hogy alapvetően nem számít, hogy eléri-e az orgazmust, vagy sem, az égést nem érinti.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék