• eJoy® - hivatalos kereskedő a Magyar Köztársaság számára
logo eJoy®

Korai magömlés

A korai magömlés szexuális diszfunkció. Ez azt jelenti, hogy nemi közösülés során vagy a megkezdése előtt a csúcspont nagyon rövid idő alatt, körülbelül 60 másodpercen belül (egy perc alatt) vagy 90 másodpercen belül megtörténik. A laikus szavak szerint az ember nem tudja megfelelő időben ellenőrizni a magcsírását, hogy kielégítse partnerét.

Meg kell jegyezni, hogy a korai magömlés nem betegség, mivel maga a magömlés úgy jár, ahogy kellene, de azzal a különbséggel, hogy egy kicsit korábban történik.

A korai magömlés nagymértékben befolyásolja mindkét partner szexuális életét. Ha ez a betegség ritka, akkor semmi sem történik. Ha ez a feltétel továbbra is fennáll, különféle nemkívánatos következmények, például a kapcsolat felbomlása vagy akár a házasság elkerülése érdekében foglalkozni kell vele.

A tény azonban az, hogy ez a probléma gyakori. Szinte minden harmadik srácnak van tapasztalata a korai magömlés során, és sokan még csak nem is oldják meg ezt a problémát, mert szégyellnek beszélni róla, vagy akár nem is akarják beismerni. Érthető, hogy a férfiak ilyenkor csalódottnak érzik magukat, de ez nem megoldás, ha az ember elkerüli a szexuális kapcsolatot. Ezért kell kezelni ezt a problémát.

Korai magömlés típusai

A korai magömlés két alaptípusa van. Ezek:

 • A korai magömlés elsődleges típusa – ebben az esetben a férfiaknak a korai magömlés problémája volt az első szexuális élményük során, és ezek a problémák továbbra is fennállnak a további nemi közösülés során.
 • A korai magömlés megszerzett típusa – ebben az esetben az „egészséges” magömlés ideje lerövidül. Az ilyen típusú korai magömlés kiváltó okai lehetnek például pajzsmirigy vagy prosztata egészségügyi problémák, pszichológiai problémák és még sok más.

Vannak olyan esetek is, amikor az ember a magömlés idejét nagyon rövidnek és elégedetlennek tartja. Ebben az esetben szubjektív korai magömlésről beszélünk.

A korai magömlést befolyásoló tényezők

A korai magömlés általában azokat a fiatal férfiakat kíséri, akik még nem voltak az első szexuális tapasztalatuk, vagy tapasztalatlanok. A pozitív dolog azonban az, hogy ebben az esetben meglehetősen gyorsan eltávolítható. Ennek oka lehet a pénisz túlzott érzékenysége vagy akár a szerotonin hiánya a szervezetben (egy olyan anyag, amely az idegrendszer folyamatainak gondozására szolgál).

A fent említett okokon túl a korai magömlést számos egyéb tényező kíséri, például:

 • genetikai hajlam
 • rossz egészség
 • pajzsmirigy rendellenességek
 • prosztataproblémák (gyulladás)
 • egészségtelen életmód (különösen a kábítószerek, alkohol, cigaretta, de a túlsúly)
 • érzelmek, zavar és depresszió
 • stressz és félelem
 • kóros hormonszint
 • kapcsolatproblémák
 • új kapcsolat, új partner
 • szabálytalan nemi közösülés
 • traumatikus szexuális élmény gyermekkorból
 • bizonyos típusú gyógyszerek használata
 • és mások

Hogyan kezeljük a korai magömlést?

A nagy előnye az, hogy a korai magömlést még otthon is meg tudja oldani zárt ajtók mögött. Különböző módok és technikák vannak a korai magömlés megoldásában. A következő sorokban megismerheti a korai magömlés kezelésének lehetséges módjait és technikáit.

Természetesen bizonyos esetekben, különösen azokban az esetekben, amikor a korai magömlés komoly problémákat okoz, és amikor még az otthoni technikák sem segítenek, akkor szakember, nevezetesen szexológus segítségére van szükség.

Korai magömlés kezelésének technikái

Két módszer van a korai magömlés kezelésére:

 • Start-stop technika – ez a gyakorlat a leggyakoribb módszer, de nagyon hatékony. Ez abban áll, hogy egy férfi maszturbál, a csúcspontnál (vagy csak neki) megszakítja a maszturbációt. Ezt a „gyakorlatot” többször egymás után megismételik, vagy mindaddig, amíg az ember nem képes túl korai vagy spontán magömlés nélkül megbirkózni a magas fokú szexuális izgalommal. Ezt követően ezt az edzést nedves kézzel is kipróbálhatja, ami a nő hüvelyébe való behatolás szimulációja. Ezt a gyakorlatot ismételjük meg mindaddig, amíg az embernek nincs izgalma
 • Push technika – ez a technika valójában módosított első indulási és leállítási technika. Ebben az esetben a partner stimulálja az ember péniszét, és a csúcspontnál a pénisz péniszét nyomja ki.

Az említett technikák mellett jó például a maszturbációt használni a nemi közösülés előtt, lehetőleg körülbelül egy-két órával azelőtt. Ez sokkal több kitartást eredményez, mert izgalma ellenőrzött és nem annyira intenzív.

A pénisz túlérzékenysége készítményekkel vagy óvszerrel

Egyes esetekben a korai magömlés a megnövekedett érzékenységnek tulajdonítható, és ebben az esetben meg lehet próbálni egy pénisz-szenzibilizátort, amelyet körülbelül fél órával a nemi közösülés előtt alkalmaznak a péniszre (egyes esetekben közvetlenül a nemi közösülés előtt). A terméknek csökkentenie kell az érzékenységet, ami a kívánt késleltetést eredményezheti az ejakulációban. Nos, előfordulhat, hogy az érzékenység még partnerrel is csökken.

Ezeknek a termékeknek sokféle típusa létezik a piacon, akár gélek, akár krémek formájában, csak válasszon. Fontos felhívni a figyelmet arra a lehetőségre, hogy a termék használatakor mellékhatások léphetnek fel. Például allergiás reakciót kaphat, de hasmenése van, ezért használat előtt tanácsos konzultálni orvosával.

Sok ember azt állítja, hogy óvszer használatakor sokkal alacsonyabb az érzékenységük, mint nélküle, ezért késleltetik a magömlést. Fontos az, hogy kiválassza a megfelelő óvszert. Jobb és hatékonyabb elérni azt, amely durvabb anyagból készül.

Kegel gyakorlatok

A Kegel gyakorlatait eredetileg terhes nőknek tervezték, és azokat a medencefenék izmainak erősítésére tervezték. A férfiakban ez az izom nemcsak az erekciót tudja szabályozni, hanem késlelteti is az ejakulációt. Ez a gyakorlat valójában a vizeletmegtartás szimulációja. Úgy működik, hogy meghúzza az izmokat, néhány másodpercig tartja, majd pihenteti. A gyakorlatot többször megismételjük.

Ezeknek a gyakorlatoknak számos hatása van:

 • Javítja a pénisz vérátáramlását – a gyakorlatok elindítják a pénisz vérét, amely ereksebb lehet, és ezért hosszabb erekció
 • Megnövelt állóképesség – a férfiak ezeknek a gyakorlatoknak köszönhetően ellenőrzik a péniszüket, ám ezeknek is sokkal jobb az állóképessége és nem rosszabbodnak a szexuális aktus elején
 • Súlyosabb pénisz – Kegel gyakorlatainak egy másik pozitív hatása a keményebb pénisz, amely egyenesen áll
 • Prosztata egészsége – A rugalmasabb és feszesebb izmok segítenek a prosztata és a nemi szervek egészségében

A kommunikáció elengedhetetlen

Sok párt alábecsüli ezt a tényt. A kapcsolathoz hasonlóan a kommunikáció nagyon fontos a szexuális életben. Ez azt jelenti, hogy kifejezzük az érzéseket (jó és rossz), vágyakat, álmokat és fantáziákat. Egyszerűen ki kell beszélni a szexről.

Ha nem tud beszélni, és az oka lehet például a félelem vagy a szégyen, akkor a tapasztalt problémákat nagyon nehéz megoldani, és valójában mélyülni fog. A férfi (vagy nő) talán nem mond semmit, mert fél, és ezért a szexuális élet nem úgy működik, ahogy kellene. Ezért nagyon fontos a kommunikáció. Kommunikálj egymással, és gondold, hogy a szexuális életminőség jobb lesz.

Táplálékkiegészítők korai magömléshez

Számos étrend-kiegészítő van a piacon, amelyek elősegítik az ejakulációt, támogatják a libidót és pozitív összhatást gyakorolnak a férfiak nemi életére vagy pszichéjére. Ezen étrend-kiegészítők előnye, hogy tisztán természetes összetételűek. Különböző összetételű gyógynövényeket tartalmaznak, például:

 • Földi horgony (vagy Tribulus terrestris), amely befolyásolja az optimális tesztoszteron szint fenntartását és elősegíti a szexuális vágyat
 • A perui maka segít fenntartani a szexuális aktivitást
 • Az L-arginin egy nagyon fontos aminosav, amely befolyásolja az erekciót
 • És még sokan mások

A legismertebb étrend-kiegészítők az eJoy LONG, Zerex, Tribe vagy Climax control.

 

 

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

CERTIFIKÁLTA

Közegészségügyi Hivatal

GARANCIA

Pénz visszatérítési

GYÁRTVA

Európában
Nagy Britanniában

DISZKRÉT

a csomag
kézbesítése

A SZÁLLÍTÁS INGYENES

23 000 Ft
feletti vásárláskor

100% TERMÉSZETES

kiválóminőségű
termék